Goedkope vakantie boeken

Goedkope vliegtickets New York

Goedkope vliegtickets New York
Vliegtickets naar New York boeken

Bekijk deal

De bruisende metropool New York ligt op ongeveer 8 uur vliegen vanaf Schiphol. Een reis naar deze Amerikaanse metropool is een fantastische ervaring. Het moment dat je voor het eerst de enorme wolkenkrabbers ziet, vergeet je nooit meer.

Maar hoe duur is een vliegticket naar New York? We hebben goed nieuws voor je: de prijzen vallen best mee. In dit artikel vertellen we je graag alles over het boeken van vliegtickets naar New York.

Met welke vliegtuigmaatschappijen reis je naar New York?

Anno 2022 kun je voor een reis naar ‘The Big Apple’ terecht bij verschillende luchtvaartmaatschappijen. Op dit moment worden er onder andere directe vluchten uitgevoerd door KLM, United Airlines en Delta Air Lines. 

Op deze vluchten zit je in een fijne en comfortabele stoel. Kies bij voorkeur voor een directe in plaats van een vlucht met een overstap. In dat laatste geval zit je namelijk veel langer in het vliegtuig en dat is niet fijn. Aan de andere kant is een vliegticket met een overstap goedkoper. Onder andere Swiss Airlines en Aeroflot bieden dergelijke reizen aan.

vliegtickets New York

Hoe vind je online vliegtickets naar New York?

Dankzij het internet is het boeken van vluchten naar New York eenvoudiger dan ooit. Je hebt de keuze uit verschillende websites die allerlei vluchten aanbieden, variërend van WTC tot Tix.nl. Deze websites bieden een schat aan mogelijkheden.

Bovendien hebben ze een overzichtelijke homepage waar je jouw vertrek- en aankomstdatum en het aantal passagiers binnen enkele seconden kunt invullen. Vervolgens verschijnen de verschillende luchtvaartmaatschappijen en hun prijzen op het scherm. Daarnaast kun je filteren op luchthavens, tijden en nog veel meer. Zo kies je uiteindelijk het meest geschikte vliegticket naar New York.

Wat zijn de beste sites om een vliegticket naar New York te boeken?

Een bekende ticketaanbieder voor New York is Tix.nl. Deze reisorganisatie stelt de goedkoopste vliegtickets en vluchten voor. Bovendien is de site overzichtelijk en kan het rekenen op positieve beoordelingen van klanten. 

Vluchten kunnen afzonderlijk op de website worden geboekt of samen met hotels en/of huurauto's. Nadat jouw vertrek- en terugkeer datum zijn ingevoerd, verschijnen er allerlei tickets van vliegtuigmaatschappijen in beeld.

Hoe duur is een vliegreis naar New York?

Natuurlijk wil je graag weten hoe duur een vliegreis naar New York is. Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Een exacte prijs kunnen we dus niet aangeven. Feit is wel dat vluchten in het hoogseizoen het duurste zijn. Een retourvlucht van 1000 euro is geen uitzondering.

Aan de andere kant is de zomer een bijzonder mooi seizoen in the ‘City That Never Sleeps’.  Bij mooie temperaturen is het heerlijk om door de stad te wandelen. Of kies ervoor om een middagje te relaxen in het wereldberoemde Central Park. In de winter is een stadstour door New York ook een echte belevenis, maar dan is het uiteraard wel een stuk frisser.

Zo boek je goedkope vliegtickets New York

Hou bij het boeken van een vlucht naar New York rekening met jouw budget. Bepaal vooraf hoeveel je precies kunt uitgeven aan vluchten en accommodatie. Je kunt het namelijk zo duur maken als je zelf wilt. Met duurdere tickets krijg je betere service tijdens de vliegreis en een mooiere accommodatie.

Bovendien bespaar je er veel tijd mee omdat er tijdens de vlucht geen overstap is. Wil je dit graag en toch niet teveel geld uitgeven? Hou dan online aanbiedingen goed in de gaten. Zo biedt reisorganisatie Vliegtickets.nl al retourtickets aan van 500 tot 600 euro. Dit is zelfs een rechtstreekse vlucht. Soms zijn er aanbiedingen voor minder dan 400 euro, maar dan moet je wel heel snel zijn.

Hoe vind je goedkope vliegtickets naar New York?

Goedkope vliegtickets New York

Goed nieuws: het is zeker mogelijk om goedkoop naar New York te vliegen. Wel moet je over de juiste zoekvaardigheden en een beetje geluk beschikken. Daarmee kun je aardig ver komen. De website van Ticketspy biedt vaak zeer scherpe aanbiedingen voor stedentrips. Bovendien beschikt deze aanbieder ook over een app.

Zo blijf je op elk moment van de dag op de hoogte van aanbiedingen. Ook de Nederlandse website Paperflies is een site om in de gaten te houden. Je vindt er dagelijkse aanbiedingen voor uitstapjes naar de mooiste steden ter wereld.

Na het invullen van jouw gegevens verschijnt er een overzicht van de luchtvaartmaatschappijen die vluchten naar New York aanbieden. Ook handig zijn de grafieken bovenaan de website. Die laten zien wanneer de goedkoopste heen- en terugvlucht naar een bepaalde stad plaatsvinden.

Aanbieding

Als je niet echt gebonden bent aan een bepaalde tijd om naar New York te vliegen dan kun je ook wachten op een mooie aanbieding. De vliegtuigmaatschappijen hebben geregeld aanbiedingen voor periodes die minder populair zijn. Op die manier vlieg je van Amsterdam naar New York voor relatief weinig geld.

Hoe laat vertrek je naar New York?

Alle vluchten naar New York vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol Airport. Luchtvaartmaatschappijen vertrekken hier de hele dag. De vroegste vlucht vindt plaats rond 09:00 uur en de laatste om 17:00 uur.

Het is ook mogelijk om te vertrekken vanuit Brussel in België of Düsseldorf in Duitsland. Daarmee kun je soms geld besparen op een vliegticket naar New York. Qua vliegtijd zijn er niet heel veel verschillen, dus daar hoef je het niet voor te doen.

Op welke luchthaven in New York arriveer je?

Heb je een goedkoop vliegticket naar New York weten te vinden? Wie vliegt vanuit Nederland arriveert meestal op John F. Kennedy Airport, NewArk of LaGuardia Airport. Staat de laatstgenoemde luchthaven op je ticket? Dan kom je aan in de wijk Long Island.

Je zult ontdekken hoe verrassend klein, maar goed georganiseerd LaGuardia is. Vanuit deze luchthaven ben je met het openbaar vervoer in ongeveer 30 minuten in New York. Er vertrekt namelijk regelmatig een bus, dat is fijn.

Kom je aan op NewArk? Ook daar is het redelijk rustig. In dat geval raden we aan om de ‘skytrain’ te nemen naar het centrum van New York. In ongeveer 25 minuten arriveer je in Manhattan, afhankelijk van de drukte.

JFK Airport

Verreweg het grootste vliegveld van New York is John F. Kennedy Airport. Het is hier chaotischer en drukker dan op andere luchthavens in de stad. Dit kan een beetje overweldigend zijn.

Aan de andere kant is het vanuit JFK met het openbaar vervoer slechts tien minuten reizen naar hartje New York. Binnen no-time sta je in het bruisende Manhattan. Een geweldige ervaring, dus boek snel je vliegtickets New York ;-)

Bekijk deal