Goedkope vakantie boeken

10 goedkope vakantielanden

10 goedkope vakantielanden
Voordelig op vakantie naar deze 10 landen

Bekijk deal

Op vakantie gaan is natuurlijk heerlijk en helemaal als je een goedkope vakantie kunt vinden. Er zijn genoeg goedkope vakantielanden waar je voordelig kunt genieten. Wij hebben 10 goedkope vakantielanden voor je geselecteerd.

Italië

 Italië

Italië staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige landschappen en heerlijke keuken. Hoewel sommige delen van het land prijzig kunnen zijn, zijn er ook tal van budgetvriendelijke opties. Bezoek bijvoorbeeld het charmante Sicilië, waar je betaalbare accommodaties en heerlijk streetfood vindt.

Goedkope bestemmingen in Italië

Sicilië: Dit eiland in het zuiden van Italië biedt niet alleen betaalbare accommodaties, maar ook heerlijk streetfood en lokale gerechten. Verken steden als Palermo en Catania, bezoek de prachtige stranden en ontdek de rijke geschiedenis.

Bologna: Deze stad staat bekend als de culinaire hoofdstad van Italië en biedt geweldige gerechten tegen redelijke prijzen. Verken de middeleeuwse straten en leer meer over de geschiedenis van de universiteit van Bologna.

Sardinië: Sardinië heeft prachtige stranden en natuurlijke schoonheid. Buiten het hoogseizoen kun je hier vaak voordelige accommodaties vinden en genieten van de rust.

Bekijk deal

 

 


 Spanje

 Spanje

Spanje is een van de populairste goedkope vakantiebestemmingen in Europa. De Costa del Sol biedt zonnige stranden en voordelige all-inclusive resorts. Spanje is uitermate geschikt voor een budget vakantie. Vergeet ook niet de bruisende stad Barcelona, waar je kunt genieten van tapas en de architectuur van Gaudí.

Goedkope steden in Spanje

Valencia: Valencia biedt prachtige stranden, moderne architectuur en een bruisend nachtleven, allemaal tegen betaalbare prijzen. Je kunt genieten van gratis toegang tot parken en tuinen en de stad staat bekend om zijn voordelige tapasbars.

Granada: Granada, in het hart van Andalusië, is beroemd om het Alhambra-paleis en biedt goedkope accommodaties, gratis tapas bij drankjes en een charmante oude stad om te verkennen.

Sevilla: Sevilla is een van de meest cultureel rijke steden van Spanje, met prachtige bezienswaardigheden zoals de kathedraal en het Real Alcázar. Het heeft ook veel goedkope eetgelegenheden en betaalbare accommodaties, waaronder hostels.

Bekijk deal

 

 


Macedonië

 Macedonië

Dit Balkanland biedt betaalbare accommodaties en maaltijden. Ontdek de oude stad Ohrid aan het prachtige meer van Ohrid of verken de hoofdstad Skopje met zijn fascinerende mix van oude en moderne architectuur.

Goedkoop op vakantie in Macedonië

Skopje: De hoofdstad van Macedonië, Skopje, biedt betaalbare accommodaties, goedkope maaltijden en tal van bezienswaardigheden, zoals het historische oude stadscentrum en het Millenniumkruis op de Vodno-berg.

Ohrid: Gelegen aan het prachtige Ohridmeer, staat de stad Ohrid bekend om zijn rijke geschiedenis en cultuur. Je vindt hier goedkope pensions en hostels en kunt genieten van de oude kerken en kloosters, evenals ontspannen op de kiezelstranden.

Bitola: Bitola, de op een na grootste stad van Macedonië, biedt een ontspannen sfeer en goedkope accommodaties. Verken de oude bazaar en bezoek de Heraclea Lyncestis-ruïnes voor een kijkje in de Romeinse geschiedenis.

Bekijk deal

 

 


Portugal

 Portugal

Portugal is een geweldige bestemming voor budgetreizigers. Lissabon en Porto zijn twee steden vol geschiedenis en cultuur en je kunt genieten van goedkope visgerechten en lokale wijn.

Goedkope bestemmingen in Portugal

Porto: Porto, gelegen aan de noordwestkust van Portugal, is een prachtige en betaalbare bestemming. Deze stad staat bekend om de portwijn en biedt goedkope accommodaties, heerlijke lokale gerechten en tal van historische bezienswaardigheden, waaronder de Dom Luís I-brug en de Ribeira-wijk.

Lissabon: Hoewel Lissabon de hoofdstad van Portugal is, biedt het nog steeds veel betaalbare opties voor reizigers. Verken de sfeervolle wijk Alfama, geniet van de uitzichten vanaf het kasteel São Jorge en proef de lokale specialiteiten, zoals pastéis de nata, tegen redelijke prijzen.

Faro: Faro, gelegen in de Algarve-regio, is een handige uitvalsbasis voor het verkennen van de rest van de Algarve, bekend om zijn zonnige kustlijn en schilderachtige dorpjes. Je kunt er goedkoop eten en overnachten.

Bekijk deal

 

 


Turkije

 Turkije

Turkije biedt prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en levendige markten. Antalya aan de Turkse Rivièra is een populaire goedkope keuze met tal van all-inclusive resorts.

 Goedkope steden

Antalya: Antalya, gelegen aan de Turkse Rivièra, biedt prachtige stranden en een overvloed aan goedkope all-inclusive resorts. Het is een populaire keuze voor zonvakanties tegen betaalbare prijzen. Bovendien kun je hier historische bezienswaardigheden zoals de oude stadsmuren en het Hadrianuspoort verkennen.

Istanbul: Hoewel Istanbul de grootste stad van Turkije is, kun je hier nog steeds goedkope accommodaties en eetgelegenheden vinden, vooral als je buiten de toeristische hotspots blijft. Verken bezienswaardigheden zoals de Blauwe Moskee, de Hagia Sophia en de Grote Bazaar zonder je budget te overschrijden.

Cappadocië: De regio Cappadocië staat bekend om zijn unieke rotsformaties en grotwoningen. Je kunt hier betaalbare pensions en hostels vinden en genieten van activiteiten zoals ballonvaarten en wandelingen door de sprookjesachtige landschappen.

Bekijk deal

 

 


Griekenland

 Griekenland

Griekenland is beroemd om zijn eilanden, waarvan velen betaalbaar zijn. Denk aan eilanden als Kreta, Rhodos en Zakynthos, waar je kunt genieten van zon, zee en geweldige lokale gerechten.

Goedkope eilanden Griekenland

Kreta: Kreta, het grootste Griekse eiland, biedt betaalbare accommodaties, heerlijke lokale gerechten en prachtige stranden. Je kunt genieten van de historische charme van steden zoals Chania en Rethymno, evenals wandelingen door de Samariakloof.

Rhodos: Rhodos, een ander Grieks eiland, heeft een overvloed aan goedkope hotels en hostels, vooral in de stad Rhodos. Ontdek het middeleeuwse oude stadscentrum en ontspan op de zonnige stranden.

Thessaloniki: Thessaloniki, de op een na grootste stad van Griekenland, biedt een bruisend nachtleven en een overvloed aan goedkope eetgelegenheden. Verken de historische bezienswaardigheden, waaronder de Witte Toren en de oude agora.

Bekijk deal

 

 


Indonesië

 Indonesië

Indonesië is een paradijs voor budgetreizigers, met betaalbare accommodaties en eten. Bali is de bekendste bestemming, maar je kunt ook de minder drukke eilanden ontdekken, zoals Lombok en de Gili-eilanden.

Yogyakarta: Yogyakarta, vaak aangeduid als "Yogya," is een cultureel en historisch centrum op het eiland Java. Het staat bekend om zijn betaalbare accommodaties, heerlijke straatvoedsel en toegang tot culturele schatten zoals het paleis van de sultan, de tempel Borobudur en de hindoeïstische Prambanan-tempels.

Bali (buiten toeristische hotspots): Hoewel sommige delen van Bali populair zijn bij toeristen, kun je nog steeds goedkope accommodaties en eetgelegenheden vinden als je buiten de drukste gebieden blijft. Ontdek minder bekende stranden, lokale markten en traditionele dorpen om kosten te besparen.

Lombok: Lombok, een naburig eiland van Bali, biedt een rustigere en budgetvriendelijkere sfeer. Geniet van betaalbare strandhutten, prachtige stranden zoals Kuta en Pink Beach en maak een trektocht naar de iconische Mount Rinjani.

Bekijk deal

 

 


Gambia

 Gambia

Gambia is een klein land in West-Afrika met prachtige stranden aan de Atlantische Oceaan. Het biedt betaalbare resorts en de kans om de lokale cultuur te ervaren.

Plaatsen voor een budget vakantie

Banjul: Banjul, de hoofdstad van Gambia, biedt betaalbare accommodaties en een levendige markt. Verken de historische Albert Market en ontdek de lokale cultuur in de stad.

Kololi: Kololi Beach, gelegen aan de Atlantische kust, is een populaire bestemming met een scala aan budgetvriendelijke hotels en restaurants. Geniet van de prachtige stranden en het bruisende nachtleven.

Bijilo: Bijilo is een rustigere en goedkopere optie langs de kust, met een ontspannen sfeer en betaalbare lodges en pensions. Het Bijilo Forest Park biedt de mogelijkheid om de lokale flora en fauna te verkennen.

Bekijk deal

 

 


Kroatië

 Kroatië

Kroatië combineert prachtige kustlijnen met historische steden. Split en Dubrovnik zijn prachtige bestemmingen en je kunt lokale gerechten proeven zonder je portemonnee te plunderen.

Budget bestemmingen zijn:

Zadar: Zadar, aan de Adriatische kust, biedt betaalbare accommodaties en heeft een sfeervol oud stadscentrum. Je kunt de zeeorgel en de Zonnegroet bezoeken, beide gratis attracties en genieten van lokale gerechten in voordelige restaurants.

Split (buiten de oude stad): Split, met zijn historische oude stad, kan prijzig zijn, maar je kunt geld besparen door accommodaties en eetgelegenheden te zoeken buiten het toeristische centrum. Bezoek de Diocletianus-paleisruïnes en ontspan op de lokale stranden.

Pula: Pula, gelegen in Istrië, biedt goedkopere opties voor accommodaties en heeft een indrukwekkend Romeins amfitheater. Je kunt de oude stad verkennen en genieten van de prachtige kustlijn.

Bekijk deal

 

 


Zanzibar

 Zanzibar

Hoewel Zanzibar bekendstaat om zijn luxe resorts, zijn er ook betaalbare accommodaties beschikbaar. Geniet van de witte zandstranden en de unieke Swahili-cultuur.

Nungwi: Nungwi, aan de noordkust van Zanzibar, biedt goedkopere accommodaties in de vorm van pensions en budgethotels. Dit gebied staat bekend om zijn prachtige stranden en koraalriffen, perfect voor snorkelen en duiken.

Paje: Paje, aan de oostkust van Zanzibar, heeft betaalbare strandhutten en hostels. Het is een geweldige plek om te kitesurfen en te ontspannen op de uitgestrekte witte zandstranden.

Stone Town: Hoewel Stone Town, de historische hoofdstad van Zanzibar, enkele duurdere accommodaties heeft, kun je nog steeds betaalbare opties vinden, zoals kleine guesthouses. Verken de smalle straatjes, bezoek de oude forten en proef de lokale keuken in de lokale eetgelegenheden.

Bekijk deal

 

 


Goedkope vakantielanden

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er genoeg goedkope vakantielanden. Als je niet gebonden bent aan de schoolvakanties dan kun je nog goedkoper op vakantie door in het naseizoen te gaan. Zo is er voor iedereen een budget vakantie te boeken.

Bekijk deal