Goedkope vakantie boeken

Visum Turkije aanvragen

Visum Turkije aanvragen

Wist je dat het noodzakelijk is om vooraf een visum aan te vragen als je naar Turkije op vakantie gaat? Zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan en vraag je visum op tijd aan. Gelukkig is het aanvragen niet ingewikkeld; je kunt dit gemakkelijk via online regelen. Omdat het visum Turkije een digitaal document is hoef je niet met je paspoort naar het consulaat.

Hoe kom ik aan het visum Turkije?

De eenvoudigste manier om aan je Visum Turkije te komen is door een online aanvraag in te dienen. Je opent het aanvraagformulier, vult dan je contactgegevens, reisgegevens en paspoortgegevens in. En ten slotte betaal je het visum. Dat kan met iDeal of creditcard. Je aanvraag wordt vervolgens meteen verwerkt. In de meeste gevallen ontvang je al na een paar uur een goedkeuring. Vergeet niet het visum Turkije uit te printen en bij je paspoort in je handbagage te stoppen. Op het vliegveld in Turkije wordt gevraagd het visum te laten zien. Controleer ook goed of het je je paspoortnummer goed hebt ingevuld; als die niet 100% klopt wordt het visum ongeldig verklaard.

Waar vind ik het aanvraagformulier?

Het visum Turkije aanvragen in het Nederlands en betalen per iDeal kan eenvoudig door het aanvraagformulier middels onderstaande knop te openen:

Hoe lang mag je in Turkije blijven met je visum?

Het visum voor Turkije heeft twee belangrijke geldigheidstermijnen. Vanaf de ingangsdatum die je in het aanvraagformulier invult start de totale geldigheidsduur van 180 dagen. Binnen deze 180 dagen mag je zo vaak naar Turkije reizen als je wilt. Maar in totaal mag je niet langer dan 90 dagen in Turkije verblijven binnen die 180 dagen. Is je visum verlopen? Dan kun je eenvoudig een nieuwe aanvragen.

Wie heeft er allemaal een visum nodig?

Alle vakantiegangers hebben een eigen visum Turkije nodig. Ook kinderen dus; zelfs baby’s. Wel bestaan er een paar uitzonderingen, waardoor een visumaanvraag niet nodig is: - Indien een visum van een vorige reis naar Turkije nog geldig is - Indien je per cruiseschip aankomt en minder dan 3 dagen in Turkije blijft - Indien je een Turks of Duits paspoort bezit

Wat als je geen Nederlands paspoort bezit?

Als je een paspoort hebt dat is uitgegeven door een land binnen Europa kun je alsnog eenvoudig online je visumaanvraag indienen. Heb je helemaal geen paspoort, maar wel een ID-kaart? Met een Nederlandse ID-kaart kun je ook een Turks visum aanvragen; je mag dan zonder paspoort op vakantie naar Turkije. Behalve Nederland zijn er nog een paar landen waarvan de inwoners naar Turkije mogen reizen zonder visum.

Hoe lang van tevoren kan je het visum aanvragen?

Omdat je in het aanvraag formulier zelf de ingangsdatum van het visum Turkije invult kun je al zo vroeg beginnen met je aanvraag als je wilt. Ben je behoorlijk laat? Dan kun je ook een spoedaanvraag indienen. Dat kan gewoon het zelfde online formulier, vink daarvoor de optie ‘spoed’ aan en je ontvangt je visum Turkije doorgaans al binnen 15 minuten.