Goedkope vakantie boeken

Goedkope vakanties naar Kroatië

Goedkope vakanties naar Kroatië
€103

Bekijk deal

Kroatië heeft als vakantieland veel te bieden. Wil jij eens wat anders dan een vakantie naar Turkije of Griekenland? Dan is een vakantie naar Kroatië een prima optie. Het is voor Nederlanders zelfs één van de populairste vakantiebestemmingen in Europa. En het zijn lang niet alleen de liefhebbers van zon, zee en strand die hun tijd in Kroatië doorbrengen. Ook cultuur- en natuurliefhebbers vermaken zich hier opperbest. Daarnaast is het land ook populair bij jongeren.

vakantie Kroatie

Kroatië: Van oorlogsgebied naar vakantieparadijs

Je zou er haast niet meer aan denken maar nog niet eens zo lang geleden werd er in Kroatië een bloedige oorlog uitgevochten: De Kroatische Onafhankelijkheidsoorlog. Deze strijd duurde van 1991 tot en met 1995 en uiteindelijk heeft dit geleid tot de afscheiding van Kroatië van de Federale Republiek van Joegoslavië. Nu, bijna 25 jaar later, zijn de sporen van de oorlog grotendeels uitgewist en staat Kroatië weer op de kaart als vakantieparadijs. 

Adriatische zee

Het land ligt pal aan de Adriatische zee met in het noorden Slovenië als buurland, Hongarije aan de oostelijke kant en Bosnië en Herzegovina aan de zuidgrens. Vanwege haar prachtige stranden wordt het ook wel de 'Parel van de Adriatische Zee' genoemd. Kroatië telt in totaal maar liefst 1185 eilanden. De natuur in het binnenland van Kroatië is zeer gevarieerd. Ruig gebergte en bossen worden afgewisseld met uitgestrekte vlakten en meren waarvan de Plitvicemeren de bekendste zijn.

Plitvicemeren

Wie wel eens in Kroatië is geweest, die heeft het Nationaal Park Plitvicemeren met zijn vele watervallen misschien wel bezocht. Het is absoluut de moeite waard om dit park te bezoeken. Je kunt tegenwoordig de tickets daarvoor alleen nog maar online bestellen. Doe dit minimaal twee dagen van te voren. In dit park kom je ogen en vooral ook tijd tekort! 

Kroatie

Watersport in Kroatië

Kroatië is ook een echt watersportland. Het land heeft een enorm uitgestrekte kustlijn en naast de zee ook nog eens vele meren. Raften kan bijvoorbeeld uitstekend bij Zadar of in de buurt van Zagreb. En natuurlijk kun je aan de kust prima windsurfen en kiten. Het zeewater bij Kroatië is kraakhelder en op de meeste plekken is het zicht onder water minimaal 30 meter! Het rijke onderwaterleven in de Adriatische zee maakt het zeer interessant voor duikers. Verspreid over de gehele kust vind je dan ook vele duiklocaties en duikscholen. We hebben het hier alleen over de duiklocaties die officieel geregistreerd zijn. 

Bergen beklimmen

Kroatië heeft meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Want als bergbeklimmer kom je hier ook zeker aan je trekken! Voor zowel onervaren wandelaars als ervaren bergbeklimmers zijn er volop aantrekkelijke routes uitgezet in o.a. het Ucka-gebergte en in het Biokovo-gebergte. 

Uitgaansplekken en shoppen

Het land is een populaire vakantiebestemming voor Nederlandse gezinnen. Maar ook jongeren weten Kroatië steeds vaker te vinden en dan met name de Kroatische kust. Kroatië heeft partystranden, vele boulevards, de beste disco's, trendy nachtclubs en daarnaast is het leven hier nog vrij goedkoop vergeleken met andere vakantielanden. Shoppen doe je het beste in de grotere steden zoals Zagreb, Split en in mindere mate in Zadar. 

Vakantie boeken naar Kroatië

Ga je voor een luxe vakantie in Kroatië, een kampeervakantie of kies je voor een stedentrip? Via allerlei Nederlandse reisaanbieders kan je helemaal zelf online je ideale vakantie samenstellen. Je kan alleen een goedkope vlucht boeken en ter plekke op zoek gaan naar een appartement, vakantievilla of vakantiehuisje. Maar als je verstandig bent dan regel je dit allemaal vooraf. De mooiste plekken in Kroatië zijn volgens velen Rovinj, Medulin, Dalmatië en Kvarner. 

Op stedentrip naar Zagreb

Tijdens een stedentrip leer je Kroatië weer op een totaal andere manier kennen. Leef voor een paar dagen in één van de grotere steden van Kroatië zoals Zagreb en maak kennis met de cultuur van het land en de bewoners. Zagreb is zowel overdag als 's nachts een bruisende stad. Je kunt hier goed winkelen, prima eten en ook liefhebbers van musea komen hier meer dan aan hun trekken. Musea die je in ieder geval moet bezoeken zijn het archeologisch museum met een eigen opgraving, het mimara museum met o.a. kunstwerken uit de antieke oudheid. En voor wie van moderne kunst houdt is het museum voor moderne kunsten een must. Voor een romantische stedentrip zijn de steden Split en Pula leuk om te bezoeken. 

vakantie naar Kroatie

Ideale reistijd?

Wil je weten wanneer het de beste periode is voor een vakantie in Kroatië? Voor een zonvakantie kan je het beste 's zomers die kant op gaan. Aan de zee heerst een mediterraan klimaat en dat zorgt voor droge, warme zomers met een gemiddelde temperatuur van 25 graden Celsius. De winters zijn vrij vochtig. Het wordt er dan echter niet veel kouder dan 10 graden Celsius. In het binnenland heerst er een landklimaat en kunnen de temperaturen in de zomer hoog oplopen. Met gemiddeld 2500 zonuren per jaar is Kroatië een vrij zonzekere bestemming. 

wanneer naar Kroatie

Aanbiedingen Kroatië:

Prijsvrij vanaf: €103,-
Tui vanaf: €152,-
Sunweb vanaf: €259,-
Vakantiediscounter.nl vanaf: €279,-

Bekijk deal