Goedkope vakantie boeken

Op vakantie naar Ibiza?

Op vakantie naar Ibiza?
€139

Bekijk deal

Wil jij een onvergetelijke vakantie naar Ibiza boeken? Lees hier wat dit hippe Spaanse eiland te bieden heeft. Vroeger waren het voornamelijk hippies die het prachtige eiland Ibiza bezochten. Tegenwoordig is dit wel anders. Er lopen natuurlijk nog steeds hippies rond op het eiland, maar vandaag de dag komen er voornamelijk jongeren naar Ibiza toe. Zij bezoeken het eiland voor de vele prachtige stranden die je er vindt, maar ook om er de hele vakantie goed te kunnen feesten. 

vakantie Ibiza

Op deze pagina lees je meer over Ibiza als vakantiebestemming. Zo krijg je wat algemene informatie over Ibiza, maar lees je ook meer over het klimaat van Ibiza, de stranden die je op het eiland vindt en de bezienswaardigheden die je er kunt bewonderen.

Algemene informatie over Ibiza

Ibiza is een Spaans eiland dat bij de Balearen hoort. Toch is Ibiza heel anders dan een vakantie in Spanje of op Mallorca. In het Catalaans wordt het eiland ook wel Eivissa genoemd. Het eiland was vroeger een echt hippie-eiland, maar wordt nu voornamelijk bezocht door feestende jongeren. Dit komt omdat er iedere zomer veel bekende DJ’s naar het eiland komen, die hier de hele zomer in een grote club draaien. Overigens hoef je niet non stop te feesten als je naar het eiland Ibiza gaat. Je kunt er namelijk ook heerlijk ontspannen op het strand, ver van alle clubs met bekende DJ’s verwijderd. 

Het klimaat van Ibiza

Ibiza heeft een mediterraan klimaat. In de zomer is het erg warm op het eiland en de winters van Ibiza zijn vrij mild. Daarom kun je het eiland ook prima bezoeken in het najaar, al worden er buiten de zomer wel beduidend minder feesten georganiseerd op het eiland. 

Wil je de vele regenachtige dagen in Nederland even ontvluchten? Dan zit je zeker goed als je naar Ibiza gaat. Zeker in de zomer regent het nauwelijks op het eiland. Af en toe trekt er misschien een kleine wolk voorbij, maar tot een echte regenbui komt het bijna nooit. Wel kan het af en toe pittig onweren op Ibiza, zeker in de zomer. Deze onweersbui is echter zo weer voorbij getrokken. Dit betekent dat je, als het even onweert, in een mum van tijd weer lekker op het strand kunt gaan liggen. 

Je kunt Ibiza het beste bezoeken in de maanden mei, juni, juli, augustus en september. Let op: in de maanden juli en augustus is het erg druk op het eiland. In deze maanden komen er namelijk veel toeristen naar Ibiza. Zeker in augustus kun je het eiland beter vermijden als je een rustige vakantie wil organiseren. In augustus hebben de Spanjaarden namelijk vakantie en ook zij gaan graag naar Ibiza. 

Ibiza stranden

De mooiste stranden op Ibiza

Er zijn tientallen prachtige stranden te vinden op Ibiza. Hieronder worden de drie mooiste stranden op het eiland kort beschreven. 

 Cala Xarraca

Cala Xarraca is een prachtig strand dat je in het noorden van Ibiza vindt. Het strand is niet zo groot, maar wel is het hier vrij rustig. Dit komt omdat Cala Xarraca minder bekend is dan de vele andere stranden op Ibiza. Zeker als je van een mooi uitzicht wilt genieten als je op het strand ligt, raden wij je aan Cala Xarraca te bezoeken. Dit strand wordt namelijk omgeven door prachtige rotsen en dit geeft een prachtig uitzicht. 

Cala Vadella

Cala Vadella is een stuk groter dan Cala Xarraca. Het strand is dan ook minder intiem, maar je vindt hier wel meer faciliteiten. Denk hierbij aan diverse strandtenten, maar ook aan leuke winkeltjes. Omdat de zee bij Cala Vadella vrij ondiep is, kun je dit strand ook prima bezoeken met de kids. Het strand ligt in het zuidwesten van Ibiza.

Cala Bassa

Cala Bassa is een van de mooiste stranden van Ibiza. Het zandstrand is niet alleen lekker breed, maar wordt bovendien omgeven door rotsen en bomen. Dit zorgt voor een prachtig plaatje. Wel raden wij je af dit strand in het hoogseizoen, ofwel in de maanden juli en augustus te bezoeken. In deze maanden is het namelijk ontzettend druk op Cala Bassa. Dit is zonde, want dan kun je de schoonheid van het strand helemaal niet goed zien. In de maanden mei, juni en september is het een stuk rustiger op het strand.

De leukste bezienswaardigheden op Ibiza

De meeste mensen gaan naar Ibiza om te relaxen op het strand en te feesten in de avond, maar op het eiland zijn er ook diverse bezienswaardigheden te bewonderen. Denk hierbij aan Dalt Vila, zoals het historische hart van Ibiza ook wel wordt genoemd. Loop je naar het hoger gelegen gebied van Dalt Vila via de oude stadsmuren, dan kom je diverse panden tegen die op de Unesco Werelderfgoedlijst staan. Zeker een aanrader! 

Daarnaast raden wij je aan om Santa Eulalia te bezoeken als je op Ibiza bent. Dit is een aquaduct van 425 meter lang, waar in de Romeinse tijd een viskwekerij bij gevestigd was. Zeker als je graag de wat oudere delen van Ibiza wil verkennen, is het aquaduct bij Santa Eulalia een aanrader om te bewonderen. 

Tot slot kun je ervoor kiezen om de hippiemarkt van Ibiza te bezoeken, in Es Canar. Deze markt bestaat uit maar liefst vijfhonderd kramen, met allerlei verschillende producten. Denk hierbij aan kleding, maar ook aan souvenirtjes, muziekinstrumenten, sieraden en ga zo maar door. Het kan flink druk worden op de markt, zeker in het hoogseizoen. Wij raden je dan ook aan om al vroeg naar de hippiemarkt te gaan, zodat je de hele markt gezien hebt als de andere toeristen op Ibiza besluiten de markt te bezoeken.

vakantie Ibiza

Een vakantie Ibiza boeken

Wil jij lekker relaxen op een van de vele prachtige stranden van Ibiza, bovenstaande bezienswaardigheden bewonderen én feesten in een van de vele clubs op het eiland? Boek dan een vakantie Ibiza en wij garanderen je dat je hier geen spijt van krijgt. Of je nu met je vrienden op vakantie wil of een vakantie wil boeken met de kids: het veelzijdige Ibiza is een leuke vakantiebestemming voor iedereen. Je kunt hier namelijk goed feesten, maar ook lekker relaxen. Omdat er zo veel te zien, te doen en te beleven is op het eiland, zal je je hier in ieder geval niet vervelen. Wat voor vakantie je ook boekt. 

Aanbiedingen Ibiza:

Sunweb vanaf: €139,-
D-Reizen vanaf: €219,-
Tjingo vanaf €174,-
Vakantiediscounter vanaf: €204,-

Bekijk deal