Goedkope vakantie boeken

Stad van de mode en Italiaanse kunst: Milaan

Stad van de mode en Italiaanse kunst: Milaan
€187

Bekijk deal

Een vette stedentrip moet aan een paar eisen voldoen: het moet niet te veel geld kosten, het hotel moet goed zijn en de vluchten moeten gunstig vallen. Deze trip naar Milaan heeft het allemaal: vrijdagochtend heen, zondagavond terug, voor maar €187 per persoon!

Het prachtige eco-hotel La Residenza ligt aan de rand van Milaan en is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de stad van de mode en de Italiaanse kunst. Alle kamers zijn voorzien van verschillende faciliteiten zoals airco en televisie en in het hele hotel is er gratis WiFi. 's Morgens kunt je er heerlijk (biologisch) ontbijten, voor een goed begin van de dag. De inrichting van het hotel is een combinatie van klassiek Italiaans, met hippe, natuurlijke elementen. Na het ontbijt stap je de deur uit en binnen 300 meter ben je bij het metrostation Affori Centro. Vanuit hier ben je binnen enkele haltes in de binnenstad!

En wat voor een binnenstad?! Het beroemdste operagebouw ter wereld staat er bijvoorbeeld, het Scala Theater. Dit is niet alleen een prachtig pand om te zien (je kunt je zo voorstellen hoe hier eeuwen geleden de welgestelde families een avondje uit gingen), maar je hebt nu ook wat euro's over om een opera bij te wonen. En wist je dat de kathedraal van Milaan (Duomo Santa Maria Nascente) een van de grootste rooms-katholieke kathedralen in de wereld en de grootste van Italië is? Het is een meesterwerk van gotische kunst. De kerk staat aan het Domplein (Piazza del Duomo) in het hart van Milaan. De Dom is een belangrijke toeristische attractie vanwege het interieur met de vele middeleeuwse schatten en het exterieur met de tientallen torentjes en duizenden beelden.

Maar natuurlijk kun je Milaan ook eindeloos shoppen en je bankrekening plunderen. Alle grote modemerken zijn hier vertegenwoordigd en je zult echt moeite moeten doen om die pinpas in de portemonnee te houden. Gelukkig vind je er ook 'normale' winkels en boetiekjes, waar je gewoon voor een paar euro een leuk jurkje of een paar schoenen kunt scoren. De bekendste winkelstraat is de Corso Vittorio Emanuele II en ook de indrukwekkende winkelgalerij Galleria Vittorio Emanuele II is een bezoek waard!

Vind je het leuk om kastelen te bezoeken? Dan ben je ook in Milaan aan het goede adres. Castello Sforzesco is een kasteel dat nu verschillende musea huisvest. De bouw van het kasteel begon in de 14e eeuw en moest als burcht van de Visconti familie te dienen. Het werd later gedeeltelijk verwoest, waarna het weer is opgebouwd en in het begin van de 20e eeuw gerenoveerd is.
Het kasteel heeft een kunstcollectie die werk van Michelangelo en Leonardo da Vinci omvat. Het bijzondere aan het kasteel is dat het uit verschillende stijlen bestaat. Op de uitzonderlijk grote binnenplaats staat een fontein die meters hoog de lucht in spuit.

Dit zijn de details:
Reisperiode: 3 dagen
Luchthaven: Amsterdam
Luchtvaartmaatschappij: EasyJet
Tussenstop: Nee
Prijs: €187 per persoon

Bekijk deal