Goedkope vakantie boeken

Sevilla: het openluchtmuseum van Europa

Sevilla: het openluchtmuseum van Europa
€105

Bekijk deal

Sevilla heeft het grootste historische centrum van Europa, waarin de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, de kathedraal van Sevilla met de toren Giralda, het Alcázar en de Torre del Oro zich bevinden. Nieuwsgierig? In december boek je vlucht en verblijf voor €105 per persoon!

Patio de la Alameda is gevestigd in een gerestaureerd 19e-eeuws herenhuis en ligt midden in het toeristische centrum, aan het prachtige Plaza de la Alameda. Dit is een levendig plein met veel bars en restaurants met terrasjes. Want ook in januari is het hier gewoon lekker weer, gemiddeld zo'n 16 graden. Loop je ietsjes verder, dan bevind je je middenin het gezellige uitgaansgebied. Restaurants, bars, drukbezochte kroegen en discotheken... je hoeft geen moeite te doen om een gezellig stekje uit te kiezen! Wil je wat dichter bij huis blijven? Het hotel zelf beschikt over een cafe en een bar. Ga je de stad per fiets verkennen? Je kunt je fiets gratis in de kelder stallen. De charmant ingerichte appartementen beschikken over een badkamer/wc met haardroger, telefoon, satelliet-/kabeltelevisie en een huurkluis. Verder zijn de kamers voorzien van een gecombineerde woon-/slaapkamer, een afzonderlijke slaapkamer (tweepersoonsbed), koelkast, tegels en centrale verwarming. Aparthotel Patio de la Alameda is de ideale uitvalsbasis voor 5 topdagen in Sevilla!

Sevilla is eigenlijk één groot openluchtmuseum. Het staat er namelijk vol met historische monumenten, kerken, parken, palmtuinen en overblijfselen van vele verschillende culturen.
Een van de bekendste gebouwen van de stad is de kathedraal Maria de la Sede. Dit is het grootste kerkgebouw van Europa (op de de Sint-Pieter in Rome en de St Paul's Cathedral in Londen na) en de grootste gotische kathedraal ter wereld. Het symbool van de stad, de Giralda, maakt er deel van uit. Deze 96 meter hoge klokkentoren was oorspronkelijk een Moorse minaret, ooit de hoogste ter wereld. Volgens de legende mogen er in Sevilla geen hogere gebouwen gebouwd worden.

Een ander boegbeeld van Sevilla is het 14e-eeuwse paleis Alcázar, dat een belangrijk voorbeeld is van de Mudéjar-architectuur. De belangrijkste musea zijn het Archeologisch Museum, het Museum voor Schone Kunsten met belangrijke werken van kunstenaars uit Sevilla en het museum Archivo de Indias. Deze laatste bewaard waardevolle documenten over de geschiedenis van het Amerikaanse continent. In de Torre del Oro (Goudtoren), een 13e-eeuwse wachttoren, is een interessant maritiem museum gevestigd.

Het kan bijna niet dat je nu nog niet enthousiast bent, maar we zullen nog een pluspunt van Sevilla aan de blog toevoegen. Je kunt er namelijk ontzettend lekker eten! Eten is zo belangrijk in Spanje, dat je zelfs in de bekende toeristen gebieden eigenlijk geen troep krijgt voorgeschoteld. Laat de wijn vloeien en geniet van allerlei soorten restaurants en barretjes. Je vindt er zelfs hippe vegetarische en vegan tentjes! Maar je trip is natuurlijk pas echt geslaagd als je een authentieke tapasbar zonder toeristen weet te spotten. ¡Adiós!

Dit zijn de details:
Reisperiode: 2 dagen
Luchthaven: Amsterdam
Luchtvaartmaatschappij: Transavia
Tussenstop: Nee
Prijs: €105 per persoon

Bekijk deal