Goedkope vakantie boeken

Veelzijdig Berlijn voor bijna niets!

Veelzijdig Berlijn voor bijna niets!
€72

Bekijk deal

Berlijn is de ideale bestemming voor jouw stedentrip! Het hippe uitgaansleven, de moderne sfeer, de geschiedenis van de stad, de vele bezienswaardigheden... Waar je ook van houdt; iedereen heeft hier gegarandeerd de tijd van zijn leven. Je kunt er al 2 dagen heen inclusief vlucht en verblijf voor €72 per persoon!

Staat een hotel niet in downtown Berlijn? Dan betaal je er ook niet veel voor. Hotel Tryp by Wyndham Berlin City East ligt in een rustig gedeelte van de Berlijnse buitenwijk Lichtenberg. Je bereikt het stadscentrum met het openbaar vervoer in 15 minuten en er is een bushalte op slechts 150 meter afstand.Wees overigens niet bang dat je nu heel moeilijk moet gaan doen met taxi's of stukken lopen om wat van de stad te zien. Want het openbaar vervoer is in Berlijn echt uitstekend geregeld. Zo kun je onbeperkt reizen (in de zones A en B) voor €7 per dag, of je koopt een weekkaart voor €30. Je kunt met dit kaartje gebruik maken van bussen, trams en de metro. Zo kun jij de stad zonder zorgen verkennen! En ook fijn: het openbaar vervoer ligt pas stil rond een uur of 03.00, dus ook midden in de nacht kom je gewoon terug bij je hotel.

In zijn geschiedenis was Berlijn de hoofdstad van Pruisen (1701–1918), het Duitse Keizerrijk (1871–1918), de Weimarrepubliek (1919–1933) en nazi-Duitsland (1933–1945). Na de Tweede Wereldoorlog was Berlijn gedurende meer dan veertig jaar een verdeelde stad. Het oostelijke deel fungeerde als hoofdstad van de DDR en West-Berlijn was een enclave van West-Duitsland. Na de Duitse hereniging in 1990 werd Berlijn de hoofdstad van de Bondsrepubliek Duitsland. Er is dus ook ontzettend veel te zien en te beleven. De stad is naast een van de belangrijkste metropolen in Europa ook een belangrijk cultureel, politiek en wetenschappelijk centrum. En om het nog mooier te maken staat Berlijn bekend om het hoog-ontwikkelde culturele leven (festivals, nachtleven, musea, kunsttentoonstellingen enz.), de liberale levensstijl, moderne 'Zeitgeist' en de lage kosten. Bovendien is Berlijn een van de groenste steden van Europa: 22% van Berlijn bestaat uit natuur en parken en 6% uit meren, rivieren en kanalen.

Bezienswaardigheden zijn er te veel om op te noemen. Wellicht is het handig om van tevoren te bedenken waarom je naar Berlijn gaat. Ben je geïnteresseerd in geschiedenis? Dan kun je naar Checkpoint Charlie, het Holocaust Monument, de Eastside Gallery (het laatste stukje muur) of de Reichstag. Ben je meer een partyganger? Dan raak je in Berlijn nooit uit gefeest. Probeer de bekende (en beetje obscure) discotheek Berghain binnen te komen, dans op de duistere beats van techno dj's in de kelder van Tresor, bezoek de Panorama bar of ga gewoon op ontdekkingstocht. Er is overal wel wat te doen. En dan kun je ook altijd nog de veelzijdige architectuur bewonderen (Hackesche Höfe), van het uitzicht genieten (Fersehen Türm), wandelen in de parken en langs de rivier de Spree (Tiergarten) of met de kinderen naar de dierentuin (Zoologischer Garten Berlin). Oh, en kunstliefhebbers kunnen hier ook hun hart ophalen, want het Museum Insel staat vol met (kunst)musea.

Zoveel te doen, zien, beleven, proeven – je moet minstens één keer in je leven in Berlijn zijn geweest. Want al die leuke bezienswaardigheden die we noemden? Dat is nog niet eens het topje van de ijsberg!

Dit zijn de details:
Reisperiode: 2 dagen
Luchthaven: Rotterdam
Luchtvaartmaatschappij: Transavia
Tussenstop: Nee
Prijs: €72 per persoon

Bekijk deal